Maak nu een afspraak           051/634844           info@phvercruysse.be

 Maak nu een afspraak |   051/634844
  info@phvercruysse.be | 

Speksteenkachels - Aansluiting op CV

Sanitair water en/of CV

Met de W10 warmtewisselaar van Tulikivi heeft uw speksteenkachel niet alleen een mooi design met veel langdurige stralingswarmte maar kan deze ook een perfecte aanvulling van de centrale verwarming in huis zijn. Met de wisselaar kan men tot 50% van de warmte overdagen naar het water. Het W10 systeem is ideaal voor nieuwbouw woningen of bij renovaties waar rekening kan gehouden worden met de ideale positie van de kachel in huis. In combinaties met zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepomp kan alles perfect verzameld worden in het buffervat.

 

Een Tulikivi aangesloten op cv werkt net zo milieuvriendelijk of de speksteenkachel zonder cv. De warmtewisselaar wordt geplaatst tussen de binnen en buitenmantel die uit speksteen bestaat. Door de scheiding van de stenen is er geen verlies op verbrandingskwaliteit. Ten opzicht van gewone cv-kachels, passeert het koude water in de vuurhaard, deze zorgt voor afkoeling van de vlam, minder rendement en meer aanslag in de schoorsteen. Bij Tulikivi wordt de warmtewisselaar niet blootgesteld aan hoge temperaturen waardoor de kans op schade of technische problemen zelden voorkomt. De wisselaars zijn vervaardigd uit aluminium-koper, zij kunnen veel warmte opvangen en doorsturen naar het water.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.